Alba Petisco i Ana Pérez, cap a París 2024!

Alba Petisco (Sant Joan Despí, 2003) i Ana Pérez (Sevilla, 1997) seran als Jocs Olímpics de París 2024 després d'haver aconseguit una plaça individual durant el Campionat del Món de gimnàstica artística d'Anvers.

Petisco va finalitzar en 36ena posició a l'all around amb 50,965 punts i, d'acord amb els criteris establerts per la FIG, va ser mereixedora d'una plaça nominal atès que va quedar entre les 14 primeres al concurs complet, excloent aquelles gimnastes que ja estaven classificades pels Jocs Olímpics en la categoria d'equips. Aquesta serà la segona participació de la gimnasta del CGE Les Moreres després d'haver-se estrenat en els JJOO de Tòquio 2020. Qui sí s'estrenarà en aquesta cita olímpica será Perez, del CE La Salle Gràcia, que va haver d'esperar la confirmació de la FIG per a celebrar la seva classificació per a París 2024 després d'haver quedat entre les millors gimnastes a l'aparell de barra d'equilibri.

Per la seva banda, l'equip espanyol femení de gimnàstica artística, on també hi van participar les catalanes Laia Font (Gironella, 2007) i Laia Masferrer(Girona, 2005) va quedar fora dels Jocs Olímpics de París en acabar en 16ena posició al Campionat del Món d'Anvers.


En clau masculina, l'equip espanyol de gimnàstica artística sí va aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics després de finalitzar en novè lloc. En aquest sentit, cal destacar l'actuació del Joel Plata (Viladecans, 1998) que va arribar a punt per aquest Campionat del Món després d'una recuperació miraculosa a contrarellotge. Igualment, la contribució del Thierno Diallo (Manresa, 2000) a la classificació de l'equip ha estat clau. De fet, el gimnasta del CG Egiba va classificar-se per la final individual All around del Campionat del Món, on va finalitzar en vintè lloc amb un total de 79.932 punts. 


Puja