La FCG implementarà un rànquing per a la present temporada

La Federació Catalana de Gimnàstica (FCG) implementarà per aquesta temporada un rànquing a les categories més altes de totes les seves modalitats. Aquest rànquing s‘actualitzarà mitjançant un sistema de puntuació basat en els resultats obtinguts en les principals competicions autonòmiques i nacionals. L’objectiu és incentivar a la participació del màxim de gimnastes i clubs en aquestes competicions per tal de poder aparèixer en el rànquing i sumar el major nombre de punts possibles. Igualment, també es pretén estimular l’afany de superació amb reconeixements, encara en fase d’estudi, per als millors classificats del nivell nivell més alt de cada modalitat un cop finalitzada la temporada.

Inicialment, seran els gimnastes sènior i junior de les categories més altes de cada modalitat els que computaran de forma individual per al rànquing, amb l'excepció de la gimnàstica estètica on la classificació es farà per equips. En gimnàstica artística la puntuació es mesurarà a partir dels resultats obtinguts en la classificació general, mentre que en gimnàstica rítmica la puntuació es mesurarà a partir dels resultats obtinguts en la suma d'aparells realitzats que figuren al quadre d'aparells de la normativa tècnica de la Federació.


Les fases de la Copa Catalana, el Campionat de Catalunya i el Campionat d’Espanya seran les competicions puntuables per al rànquing. A continuació s’exposa la taula de puntuació, que serà homogènia per a totes les modalitats i variarà de forma proporcional en funció del pes de la competició. 

 

Fases Copa Catalana

Campionat de Catalunya i Campionat d’Espanya

1r Pòdium

20,00 punts

40,00 punts

2n Pòdium

15,00

30,00

3r Pòdium

11,00

22,00

4rt posició

8,00

16,00

5na posició

7,00

14,00

6na posició

6,00

12,00

7na posició

5,00

10,00

8na posició

4,00

8,00

9na posició

3,00

6,00

10na posició

2,00

4,00

+ 11a posició

1,00

2,00


Les actualitzacions del rànquing es difondran a les xarxes socials durant la setmana següent a una competició puntuable. En aquest sentit, durant el dia d'avui es publicaran les classificacions all around de #GAF Via Olímpica 10 Sènior Élite, Via Olímpica 9 Júnior, Via Olímpica 8 Sènior i Via Olímpica 7 Juvenil a partir dels resultats obtinguts el passat cap de setmana a Besalú.

Puja