FCG
REPRESENTACIÓ CATALANA EN ELS MUNDIALS D'STUTTGART - BITLLETS A TOQUIO ACONSEGUITS! ENHORABONA!

Del 4 al 13 d’octubre s’està celebrant el campionat del món de gimnàstica artística a Stuttgart. En aquests mundials tots i totes els/les participants es juguem aconseguir la plaça per poder estar a les olimpíades de Tokio 2020.

La representació catalana en aquest mundial ha estat important. Els equips, tant el masculí com el femení, estan formats per 6 gimnastes. En el cas de l’equip nacional masculí hi ha dos gimnastes catalans, ells son: Joel Plata del Club Gimnàstic Sant Boi i Thierno Boucar de l’ EGIBA , la resta de l’equip nacional son Nèstor Abad, Nicolau Mir, Ray Zapata i Adrià Vera.

A l’equip nacional femení hi ha tres gimnastes catalanes: Marina González de Salt Gimnàstic Club, Alba Petisco del Club Gimnàstic Esplugues Les Moreres i Alba Asencio del Club Gimnàstica Artística l’Hospitalet, totes elles entre 15 i 16 anys, la resta d’integrants de l’equip son, Cintia Rodriguez, Roxana Popa i Ana Pérez.

L’equip nacional masculí ha aconseguit el bitllet directe a Tokio classificant-se en la 10a posició i estarà present un cicle més a les olimpíades. Destacar la 34a posició d’en Joel Plata a la classificació general d’un total de 156 gimnastes

L’equip nacional femení s’ha classificat en 12a posició aconseguint plaça per Tokio 2020 després de no estar present en les 3 darreres olimpíades , des del 2004 l’equip nacional femení no participava en uns Jocs Olímpics.

A més de ser uns grans resultats a nivell nacional també son uns molt bons resultats per la gimnàstica catalana que segueix sent una de les comunitats que més gimnastes aporta a l’equip nacional i demostra que el treball de base que s’està fent als clubs catalans és de gran nivell.

Els darrers anys els clubs catalans han esta treballant molt dur per que alguna de les seves gimnastes pogués assolir un lloc a l'equip Nacional, i ara a Stuttgart s'han recollit els resultats d'una feina ben feta, des d’aquestes línies volem felicitar als i les gimnastes i també els i les tècnics/ques , Xavier Casimiro , EGIBA, Álvaro Carrascal, Club Gimnàstic Sant Boi , Catalina Zapata Club Gimnàstic  Esplugues les Moreres, Montse Hugas del Salt Gimnàstica Club i Nani Gordillo  del Club Gimnàstica Artística l'Hospitalet, ells i elles son els responsables tècnics dels respectius clubs.

Desitjar que les lesions respectin a aquests/es joves gimnastes i puguin gaudir de les seves primeres olimpíades a Tokio 2020.

Puja