FCG
Brillant celebració del II Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-III Copa Inernacional Catalunya de Rítmica

Un excepcional cartell de gimnastes s’ha presentat al Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron de Barcelona, en la celebració del II Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-III Copa Internacional Catalunya de Gimnàstica Rítmica, algunes d’elles tot just després d’haver competit a l’europeu celebrat a Viena el cap de setmana anterior. El públic que omplia el pavelló ha gaudit d’uns exercicis de gran excel·lència, les gimnastes totalment concentrades i interpretant la música en cada actuació, fent vibrar tothom i aconseguint que les persones presents aplaudissin i animessin les participants amb entusiasme.

Alexandra Merkulova(Rússia) s’ha proclamat campiona de la competició amb una puntuació de 71,400, en aferrissada lluita amb Alina Maksymenko (Ucraïna), subcampiona amb 71,350; aquest frec a frec ha fet que el pavelló vibrés d’emoció i suspens; en tercer lloc Anna Trubnikova, també russa, amb 70,400. La campiona de Catalunya, Natalia Garcia, ha donat el millor de si mateixa en aquest estimat trofeu, aconseguint una merescuda medalla d’or en l’aparell de cinta i la sisena posició a la classificació general.

El medaller per aparells ha estat compartit entre les gimnastes més ben posicionades: Merkulova s’ha penjat l’or en cèrcol i en pilota, la plata en cinta i el bronze en maces; Maksimenko ha aconseguit l’or en maces, i el bronze en cèrcol i en pilota; Garcia com hem dit  l’or a cinta; la búlgara Silviya Miteva, la plata en cèrcol i en pilota, i la quarta posició a la classificació general, i Trubnikova s’ha endut la plata a maces i el bronze a cinta.

De l’encontre amistós entre els conjunts d’Ucraïna i d’Espanya les guanyadores han estat les espanyoles amb 35,100 punts davant dels 34,000 que han aconseguit les ucraïneses; ambdós conjunts han tingut actuacions memorables i molt acurades; la catalana Marina Fernandez ha actuat en el primer exercici de tres pilotes i dues cintes.  

Natalia Garcia ha rebut també un merescut Premi a l’Elegància que li ha lliurat Almudena Cid, qui també ha col·laborat en el lliurament de premis donant a cada participant un record de part d’ella, com és habitual amb la seva gran simpatia i senzillesa; aquesta gran gimnasta, olímpica quatre vegades consecutives, va entrenar al CAR de Sant Cugat des de l’any 2001 fins a la seva retirada de la competició després de Beijing 2008.

Les autoritats presents han lliurat els premis i medalles, Ivan Tibau secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Daniel Laga coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona, Jordi Sans director tècnic i de relacions institucionals de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Xavier March president de la Federació Catalana de Gimnàstica, i Gabriel Arranz, director de promoció i esdeveniments esportius de l’Ajuntament de Barcelona que ha donat la tradicional àmfora, símbol dels Trofeus Ciutat de Barcelona.

Després del lliurament de premis, la gimnasta catalana Julia Uson ha adreçat als presents unes emotives paraules explicant la seva experiència com a gimnasta i agraint tant a les seves entrenadores, com al seu club, i al públic en general que sempre la ha acompanyada, per tot el treball i recolzament rebuts, lamentant que a l’estar lesionada no ha pogut participar en aquest internacional però que espera recuperar-se ben aviat per tornar a la competició.

 L’esdeveniment ha començat amb el lliurament de premis del Concurs de Dibuix, i ha tingut diverses actuacions-exhibicions com les de les joves Alicia Fernandez i Clara Esquerdo, la primera en cèrcol i la segona en pilota, i la del Conjunt de Primera Categoria del Sícoris Club, que va accedir a aquest nivell a l’haver guanyat l’estatal de l’any passat, finalitzant amb les vistoses actuacions de les gimnastes participants a la Gala final. L’organització ha comptat també amb la col·laboració del Club Muntanyenc Sant Cugat, al qual pertanyen Natalia Garcia i Marina Fernandez.

Puja