FCG
Àngela Mora trenca barreres i és la primera gimnasta amb síndrome de Down que participa en el Campionat d'Espanya

Àngela Mora trenca barreres i és la primera gimnasta amb síndrome de Down que participa en el Campionat d'Espanya

La federació catalana de gimnàstica entitat capdavantera en el projecte de "gimnàstica inclusiva"


La gimnasta Àngela Mora del Club Gimnàstic FEDAC Lleida ha participat aquest cap de setmana al Campionat d'Espanya de Gimnàstica Artística que ha tingut lloc a Pamplona convertint-se en la primera gimnasta amb síndrome de Down en competir en uns campionats nacionals.

L'Àngela no coneix barreres i ja compta amb una gran trajectòria esportiva. La gimnasta participa des de 2019 a les competicions regionals organitzades per la Federació Catalana de gimnàstica "Copa Catalana" juntament amb les seves companyes de categoria i aquest cap de setmana ho ha fet al nacional en categoria Base 2 on participaven un total de 77 gimnastes de 10 comunitats autònomes.


L'Àngela és un gran exemple de superació esforç i tenacitat. La seva entrenadora Maribel Moncasi la defineix com "una noia Tímida, dolça, amb un somriure que captiva i molt disciplinada".

Tal com afirmen des de "Down España" aquesta participació suposa un gran pas cap a la inclusió de les persones amb síndrome de Down a l'esport.


Des de 2009 la federació Catalana de gimnàstica aposta pel projecte esportiu de la "gimnàstica inclusiva" que tracta d'incorporar dintre de les categories preestablertes als/les gimnastes amb síndrome de Down. Els/les gimnastes amb síndrome de Down competeixen en les mateixes condicions que la resta d'esportistes i són puntuats amb la mateixa normativa tècnica a la qual només s'aplica alguna petita adaptació. Des de la federació es contempla com un projecte esportiu completament inclusiu on els/les gimnastes amb discapacitat són un esportista més.


La modalitat capdavantera en inclusió és la Gimnàstica Artística, però dintre de la federació ja hi ha altres disciplines que també compten amb la participació de gimnastes amb discapacitat.

Puja