FCG
LA GIMNASTA THAIS ESCOLAR I EL SEU FILL COMPETIRAN JUNTS AL CAMPIONAT D'ESPANYA D'ARTÍSTICA

Sabeu que la gran Thais Escolar, gimnasta que va aconseguir innumerables èxits esportius, ha tornat a exercir la gimnàstica al seu club, Club Gimnàstic Osona?

Davant el mèrit de la Thais ens trobem que el seu fill, Kilian López, també es troba competint com a gimnasta al mateix club i que per primera vegada a la història, mare i fill competiran al proper Campionat d'Espanya de Gimnàstica Artística que se celebrarà a València.

Us deixem l'entrevista que li hem realitzat a la Thais aquests dies:

1. Estàs bona part de la teva adolescència a l'elit de la gimnàstica becada al CAR (Centre d'Alt Rendiment) de Sant Cugat i a l'any de retirar-te, amb 18 anys, ets mare. Tot i això, als deu mesos després de ser mare decideixes tornar a competir al mateix nivell. Per què i com ho vas viure?


Va ser dur, estar sense el meu fill durant tot el dia i només poder veure'l a la nit, tan petit...


Al principi no tenia permís de conduir i els trajectes de casa meva a Vic fins al CAR els feia amb tren i perdia 3 hores només en trajectes, després compta les hores que hi dedicava a entrenar...


Com dic va ser dur adaptar-me, no als entrenaments, sinó a separar-me del meu fill. Els entrenaments com he dit en diverses ocasions, va ser com haver tornat d'unes vacances d'estiu.


2. Com és que decideixes tornar a la gimnàstica en actiu fa ara un any després de diversos anys sense competir?


Perquè és la meva passió. He hagut de deixar d'entrenar per diverses lesions, però ara no tinc un objectiu fix ni cap pressió.


La veritat és que abans de prendre aquesta decisió de retornar a ser gimnasta ja vaig intentar fer alguna activitat o un altre esport per a fer alguna cosa... Però res m'omplia tant com la gimnàstica.


3. Com compagines el teu paper de mare com a esportista d'elit?


Quan vaig tornar a l'alt rendiment, el meu fill tan sols tenia 10 mesos, l'havia de deixar amb la seva àvia per a jo poder anar a entrenar.


En complir l'any ja el portava a la guarderia i d'aquesta manera l'àvia només havia de fer-se càrrec d'ell a la tarda. Aquesta va ser la meva gran ajuda, la guarderia i la seva àvia. Quan competia fora de casa sempre es quedava amb ella.


4. Com vas reaccionar quan el teu fill Kilian et va dir que també volia ser gimnasta?


Al principi em va costar acceptar-ho.. Tant que vaig intentar apuntar-ho a altres esports com a futbol, atletisme... Però res, ell volia fer gimnàstica.


Així que amb 7 anys el vaig apuntar al meu club actual, el Club Gimnàstic Osona, però només entrenava dos dies a la setmana... Ara mateix, ell ja entrena de dilluns a dissabte i li encanta. A les tardes el deixa el seu pare al gimnàs i a la nit ja el recullo jo quan finalitzo el meu entrenament.


El consell per al meu fill és: que gaudeixi, que entreni tot el que vulgui però gaudint, sense pressió. No sé què passarà en uns anys però de moment vull que s'ho prengui amb calma ja que és molt petit i té un llarg camí per davant.... Així que amb calma i a gaudir de cada competició i experiència nova que pugui sorgir.


5. Com veus el teu futur com a gimnasta ara mateix?


Ara mateix no sé quin futur té el meu retorn ja que és molt recent, aniré a poc a poc, no vull més lesions que m'obliguin a deixar de practicar aquest esport.


6. Moment històric. És la primera vegada que mare i fill coincideixen en un Campionat d'Espanya com a gimnastes competint i al mateix club. Com ho viureu? Estàs feliç per això?


La veritat que no m'havia parat a pensar seriosament en això.


Estic molt orgullosa de compartir un moment així amb el meu fill i veure com gaudeix del seu moment i debut, junts en el mateix club com a gimnastes, però per a mi ell és el protagonista i no jo.Puja