FCG
GIMNÀSTICA ARTÍSTICA FEMENINA INCLUSIVA 2019

Aquest any 2019 hem posat en marxa la Gimnàstica Artística inclusiva, les noies han sigut les primeres en participar a les competicions oficials de la Federació, en la modalitat de Gimnàstica Artística Femenina. La Pia Arumí del Gimnàstic Osona, la Marta Jové i la Àngela Mora, del  FEDAC Lleida, han sigut les pioneres, elles podran dir que van ser les primeres en participar en les Fases de la Copa Catalunya de gimnàstica artística femenina.

Només és el principi, però estem molt contents de com s'han desenvolupat les competicions. Hem vist molt satisfetes a les gimnastes i tècniques, i hem trobat el recolzament i el suport  de les seves famílies. Creiem que treballar colze a colze, Federació, Cubs i famílies ens ha portat a assolir uns bons resultats. Cal remarcar la bona tasca desenvolupada per les seves entrenadores, que a part de l'ensenyament tècnic, han sabut preparar-les per afrontar una competició que, fa uns anys estava molt lluny de les seves aspiracions.

Han pogut participar en dues fases i a la fase final, un del objectius que és oferir a aquestes gimnastes  més activitat esportiva, ja ho hem estat assolit, el proper any podran fer-ho a les tres fases i a la final.

Des d'aquestes línies volem encoratjar, en primer lloc a tots els clubs que treballin amb gimnastes amb  discapacitat que s'animin a competir amb nosaltres, ja hem comprovat que és possible i amb resultats positius i també recomanar a tots els clubs que posin les seves instal·lacions a disposició de qui vulgui fer gimnàstica, si us cal ajut ens ho dieu i us aconsellarem o buscarem qui us pugui donar un cop de ma, però hem d'assolir un nivells importants de participació, la Pia, la Marta i l' Àngela han obert les portes per que la gimnàstica inclusiva sigui una realitat

Al 2018 ja es va fer una proposta a la modalitat de gimnàstica rítmica i també van començar a participar a la Federació però en un format diferent. La intenció és anar afegint modalitats, esperem que els nois siguin els següents i la intenció és poder obrir la participació a  la Gimnàstica Aeròbica.

Puja